Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Blake Lively axlar rollen som Lily Bloom i filmatiseringen av TikTok-fenomenet ”Det sluta med oss” Foto: Sony Pictures Entetainment

”Gossip girl”-stjärnan Blake Lively i ”Det slutar med oss”

Publicerad

Colleen Hoovers kärleksroman ”Det slutar med oss” blev en global succé som började på Tiktok. Nu kommer filmen med samma namn och med Blake Lively i huvudrollen.

– Vi visade den för 3 000 fans innan det var klar, det var en magisk stund, berättar Blake Lively

Handlingen kretsar kring Lily Bloom, som växte upp i ett våldsamt hem. Hon flyttar till Boston för att bygga ett nytt liv men hamnar i ett förhållande som liknar hennes egen barndom.

Colleen Hoover romandebuterade 2012 med ”Slammed” som hon skrev på en lånad dator. Den blev femma på The New York Times bästsäljarlista. Hon har totalt skrivit 24 romaner, tolv har getts ut på svenska.

Lively exalterad

”Det slutar med oss” från 2016 är den första att filmatiseras, med Blake Lively i rollen som Lily Bloom.

– Jag är så exalterad över den här filmen, säger en entusiastisk Blake Lively.

Lively är mest känd för sin roll som Serena van der Woodsen i TV-serien ”Gossip Girl”. Lively har också medverkat i filmer som ”The Sisterhood of the Traveling Pants” och ”The Shallows”.

”Det slutar med oss” är regisserad av Justin Baldoni som också spelar den charmige hjärnkirugen Ryle Kincaid. Baldoni är en mest känd för sin roll som Rafael Solano i TV-serien ”Jane the Virgin”, och som regissör för ”Five Feet Apart” och som författare för ”Man Enough: Undefining My Masculinity”, där han utforskar moderna mansroller och sårbarhet.

Lite rädd

Colleen Hoover var lite nervös inför tanken om en filmatiseringen av hennes bok.

– Det är surrealistiskt, för att jag tänker inte på karaktärer så, när jag skriver. Det var kul att se historien utspela sig på film, säger Colleen Hoover.

Hoovers böcker handlar ofta om personer i tjugoårsåldern som försöker navigera i vuxenvärlden, där romantiska relationer med dramatiska vändningar är ett nyckelelement.

Hon har självpublicerat många av sina böcker och marknadsför dem främst via sociala medier. Under pandemin erbjöd Hoover flera av sina e-böcker gratis.

Stor på Tiktok

Detta, tillsammans med hennes enorma popularitet på Tiktok, lockade nya läsare och snart började även hennes tidiga böcker klättra på bästsäljarlistor.

– Det var bokens påverkan på sina läsare som lockade mig till att vilja göra filmen. Men den var inte så stor när jag tog beslutet 2019, säger Justin Baldoni som regisserat och spelar en av huvudrollerna.

Colleen Hoover säger att berättelsen om Lily Bloom bygger på hennes mammas liv.

– Jag försökte förstå vad hon gått igenom och hoppas nu att filmen kan inspirera andra – jag hoppas att filmen ger dem hopp, säger Colleen Hoover.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.