Men åsikterna om huvudrätten har varit spridda. Inför banketten kallade Expressenmedarbetaren Anna Gullberg gröten för ”woke-mat” som gästerna tvingades att äta.
”Nobel-gröten är specialbehandlad för att innehålla mineraler som är extra viktiga för kvinnor i fertil ålder, skriver DN. Spoiler alert, bara två procent av kvällens gäster är i fertil ålder” lyder ett stycke från texten.
– Jag tycker att det är fruktansvärt att kalla det här för woke-mat. Här har man valt att göra ett kultur-spannmål, vilket är en toppensignal, säger matjournalisten Anna Norström.
Så var huvudrätten i sin helhet
Det var Jessie Sommarström och Frida Bäcke som stod för nobelmenyn i år. Huvudrätten var en quenell på kyckling, helrostad rotselleri med misoglace, svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland, tillsammans med den omtalade kulturgröten på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka och en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.