Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör P4 sändningen i klippet. Foto: Tobias Röstlund / TT

Jämställdhetsministern: Rätt att slänga ut Brandão Jönsson

Uppdaterad
Publicerad

Det var rätt att slänga ut journalisten Henrik Brandão Jönsson från radiostudion när han uppmuntrade till sexköp. Det anser jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L), som hyllar programledarens tydliga markering.

"Om man är tyst tar man ställning för en normalisering av detta, om man säger ifrån står man i stället upp för alla dem som exploateras i sexindustrin. Vi behöver att fler, likt Abadi (programledaren för radioprogrammet), väljer det senare alternativet", skriver Brandberg i en debattartikel i Expressen.

Visst ska även "knäppa åsikter" få sägas offentligt, även i public service, enligt Brandberg.

"Detta ska dock inte förväxlas med att man har rätt att vara fredad från kraftiga motreaktioner om man uttrycker dem", skriver hon.

Det var i helgen som Brandão Jönssons uttalande om sexköp i SR-programmet Söndag i P4 fick stor uppmärksamhet.

Flera andra var av motsatt åsikt och anmälde programmet till Granskningsnämnden för att man "kastar ut oliktyckande gäster".

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.