Några av fotograferna som ställs ut är Aleksander Nordahl, Nanna Heitmann och Sebastião Salgado. Utställningen görs i eventdelen av Fotografiska Stockholm.
– Vi har försökt möjliggöra att man ska kunna ta del av konst även om man är blind eller synskadad, säger Elif Bilyar, kommunikationschef på Canon sverige som arrangerar utställningen tillsammans med Synskadades riksförbund.
Bilderna ställs ut tillsammans med ljudbeskrivningar, punktskrift och så kallat taktilt tryck, som gör att det går att känna vad fotot föreställer.
– Det gör att jag kan bilda min egen uppfattning utan att någon ska förklara för mig vad det är på bilden, säger Niklas Mattsson, förbundsordförande Synskadades riksförbund.
Se de olika verken i klippet ovan.
Inkluderande utställningar en bristvara
Mattsson, som själv är synskadad, förklarar hur han inte varit särskilt intresserad av fotokonst just på grund av detta.
– Uttrycket att ”en bild säger mer än tusen ord” tycker jag alltid har varit rätt fjantig, men nu kan jag i alla fall få en del av konsten på ett nytt sätt.
Enligt honom är den här sortens utställningar en bristvara.
– Det här är den första som jag varit på, så ja absolut, säger Niklas Mattsson.
Elif Bilyar hoppas att de med utställningen kan inspirera konsthallar överallt att bli mer inkluderande när det kommer till att ställa ut.
Tar tre timmar att skriva ut en bild
Men, säger hon samtidigt, det är inte helt lätt att framställa fotografier i taktilt tryck. Och att det kräver speciella maskiner.
– Sen tar det tre timmar att printa ut det, och fotografiet består av 55 lager, säger Elif Bilyar.
Ett annat element i utställningen är att ursprungsfotografiet visas genom olika filter, som försöker efterlikna olika synnedsättningar. Niklas Mattsson tror att det kan leda till att man som seende lär sig något.
– Jag tror att det kan bli en aha-upplevelse och ge en bättre bild av hur vi synskadade tar till oss kultur, säger Niklas Mattsson.
”World unseen” pågår mellan 29 och 31 oktober.