Statsminister Ulf Kristersson och journalisten Aino Oxblod.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aino Oxblod är journalist och Kent-fan, hör varför hon tycker Kent borde väntat med att återförenas. Foto: TT/SVT

Kent-fans reagerar på återföreningen: ”Vi förtjänar bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Jubel och besvikelse.

Det är blandade känslor hos Kent-fansen – som vaknade till nyheten att bandet återförenas på scen nästa år.

– Jag hade högre tankar om Kent, säger fanet Aino Oxblod.

Åtta år tog det innan det svenska bandet Kent kom med beskedet att de återförenas på scen i mars nästa år. Nu reagerar fansen, och det är blandade känslor.

– Jag var inte särskilt nöjd. När de hade det här stora dramatiska avslutet så tycker jag fansen förtjänar bättre än att de kommer tillbaka efter mindre än åtta år, säger Kent-fanet Aino Oxblod till SVT.

Kent återförenas

Statsminister Ulf Kristersson har många gånger gjort klart att Kent är hans favoritband. Han kommenterar nyheten i ett sms till Kulturnyheterna.

”Fantastiskt roligt, oväntat – och modigt. Men jag hade faktiskt detta på känn. Kent är ju från Eskilstuna från början, precis som jag. Och jag följde dem nära från första albumet 1995 till sista spelningen 2016. Inget annat band har betytt lika mycket musikaliskt för mig som dem. Jag kommer självklart gå på nån av spelningarna.”

”Hade högre tankar om Kent”

Att band återförenas är inte ovanligt – men att Kent skulle göra det såhär fort inpå splittrandet trodde Aino Oxblod inte:

– Jag hade lite högre tankar om Kent, det kanske jag inte borde haft. Jag har hela tiden tänkt att Kent är kompromisslösa, de gör inte som alla andra, men den här gången gjorde de tydligen det, säger hon – som trots besvikelsen kommer gå på återföreningen i mars.

Blandade reaktioner

I sociala medier och Kent-forum fortsätter reaktionerna hagla. Flera fans som vaknade till nyheten beskriver det som chockartad lycka – ”skrek rakt ut på bussen” skriver ett fan, medan ett annat skriver ”höll på att ramla ur sängen”.

Andra är mer skeptiska – ”cashing out, och det är helt ok” skriver ett fan som menar att återföreningen handlar om att tjänar pengar. Ett annat fan är inne på samma spår som Aino Oxblod och skriver ”kände först besvikelse, känns så okentigt? Men sen kom lyckan, hoppas vi ses i mars”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kent återförenas

Mer i ämnet