modeveckorna 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Höstens modeveckor är i mål – se i klippet ovan det som stack ut! Foto: Tiktok

Konstsim, gräsklippare och kuddar – så var höstens modeveckor

Publicerad

Under tisdagen gick Paris Fashion week i mål – den sista att hålla i stafettpinnen efter modeveckor i Köpenhamn, London, New York och Milano. Lovis Bratt Deland summerar höstens stora catwalk.

Show. Med ett ord kan man sammanfatta höstens fem största modeveckor.

I Paris bjöd Christian Louboutin in till mer eller mindre en pjäs på badanläggningen Piscine Molitor. Med konstsim, liveframträdande och en stor vattenrutchkana i form av en sko presenterade man sin nya kollektion.

Fashion Week 2024

Sover på scen

En lite mindre livad tillställning under Paris modevecka var Kimhekims visning, där modellerna iklädda kuddar och täcken tog en tupplur på catwalken.

Försöker slå världsrekord

På en sportanläggning i Milano försöker Avavavs modeller slå världsrekordet på 100 meter. Det är svenska Beate Karlsson som i samarbete med Adidas tagit fram kollektionen ”High fashion low performance”.

Gräsklippare och djur

I betongdjungeln New York, närmare bestämt på en liten bakgård höll Collina Strada sin visning ”Touch grass”, med inslag av både en gräsklippare och djur. Namnet spinner vidare på det några år gamla memet som går ut på att håna alla som spenderar för mycket id på sina telefoner, och i stället borde röra lite gräs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fashion Week 2024

Mer i ämnet