Matthew Perry

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matthew Perry var mest känd som Chandler i tv-serien ”Vänner”. Han hittades avliden i sitt hem, 54 år gammal. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP, File/TT

Läkare erkänner skuld för Matthew Perrys död

Uppdaterad
Publicerad

Mark Chavez, en av de två läkare som åtalats i utredningen av skådespelaren Matthew Perrys död, erkänner sig skyldig till att ha försett stjärnan med droger.

Redan i augusti undertecknade Mark Chavez, 54, ett avtal med åklagare i Los Angeles. Tillsammans med två andra personer erkände han ett antal mindre anklagelser i utbyte mot att de samarbetar i utredningen av de som anses vara mer ansvariga för "Vänner"-stjärnans dödliga överdos förra året – en annan läkare och en återförsäljare, känd som "ketamindrottningen" av Los Angeles.

De andra två som samarbetar med den federala åklagaren är Perrys assistent, som erkänt att han hjälpt honom att få tag på och injicera ketamin, samt en bekant till Perry som erkänt att han agerat som narkotikaleverantör och mellanhand.

Riskerar fängelse

Chavez advokat Matthew Binninger sade efter Chavez första domstolsframträdande den 30 augusti att han är ”otroligt ångerfull och försöker göra allt som står i hans makt för att rätta till de fel som begåtts”.

Chavez har enligt sin advokat avsagt sig sin läkarlicens i överenskommelse med rätten.

Han riskerar nu upp till tio år fängelse.

"Vänner"-stjärnan hittades död i sin pool i Los Angeles i oktober i fjol. Vid obduktionen fann läkarna spår av drogen ketamin i blodet.

De misstänkta ska ha diskuterat Perrys död i nära anslutning till det inträffade och tillsammans försökt förstöra bevis och dölja sin inblandning i händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.