Hör Caroline Ringskog Ferrada-Noli berätta om den nya serien Amningsrummet. Foto: SVT

Poddstjärna gör serie om förlossningdepression

Uppdaterad
Publicerad

I nya SVT-serien Amningsrummet skildras rollen som kvinna ur ett mörkt, humoristiskt perspektiv.

– Kvinnan och modern har alltid varit i bakgrunden, som ett objekt. Jag tänkte om man skulle skildra dem som subjekt, säger Caroline Ringskog Ferrada-Noli, regissör och manusförfattare.

Dramaserien Amningsrummet följer fyra kvinnor som lever privilegierade liv i innerstaden. Trots det finns en gömd yta av ensamhet. Serien skildrar hur det är att vara mamma på temat förlossningsdepression.

– Det finns ingen resonans i samhället mot hur pass vanligt det är, säger Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Skildrar modern som huvudroll

Caroline Ringskog Ferrada-Noli är författare och regissör och driver podden En varg söker sin pod tillsammans med Liv Strömquist. Tidigare ligger hon bakom humorserien Juicebaren från 2016. I Amningsrummet har hon utgått från egna erfarenheter.

– Sedan jag fick barn började jag tillhöra en slags skuggvärld som inte alls var reflekterad i varken media, film eller litteraturvärlden. Jag ville byta perspektiv med mamman som huvudroll i stället för biroll.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.