En stor Pikachu-maskot med en kaptenhatt poserar vid en utsiktsplats med stadssilhuett i bakgrunden. Området är inhägnat med ett gallerverk och har dekorativa väggar med motiv av en byggnad. En myntoperatör för att se på utsikten är synlig till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person i Pikachukostym. Pokémon-utvecklarna Game Freak har utsatts för en hackerattack. Arkivbild. Foto: TT

Pokémon-utvecklare utsatt för hackerattack

Uppdaterad
Publicerad

Företaget bakom multimiljardindustrin ”Pokémon” har utsatts för en hackerattack. Game Freak bekräftar själva intrånget, som ska ha ägt rum i augusti i år.

Utöver personaluppgifter för omkring 2 500 anställda ska attacken även ha resulterat i läckta uppgifter om kommande spelprojekt och filmer.

"Mängden data som läckt är enorm. Det faktum att information om nya projekt, inte nödvändigtvis spelrelaterade, nu finns tillgängliga är oroande", säger Adrianus Warmenhoven, cybersäkerhetsexpert på Nord VPN i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.