Skådespelerskan Millie Bobby Brown i en scen från Stranger things. Foto: AP

Anklagelserna mot Stranger things-skaparna dras tillbaka

Publicerad

Bröderna Matt och Ross Duffer, som ligger bakom succé-serien Stranger things, har inte stulit idén till serien. Det menar nu filmskaparen Charlie Kessler, som först stämde bröderna för att ha plagierat hans synopsis till kortfilmen Montauk.

Anklagelserna mot skaparna av Netflix-serien Stranger things skulle ha tagits upp i domstol under tisdagen, men i ett meddelande till Pitchfork skriver filmskaparen Charlie Kessler, som först stämde bröderna för att ha plagierat hans synopsis till kortfilmen Montauk, att anklagelserna dras tillbaka helt.

”Efter att ha hört ett vittnesmål som avlades utanför domstolen för min advokat så är det nu tydligt för mig att vad jag än har trott tidigare så hade mitt arbete inget att göra med skapandet av Stranger things Dokument från 2010 och 2013 visar att Duffer-bröderna skapade sin serie helt på egen hand”, skriver han.

Netflix säger i ett uttalande att det är bra att Duffer-bröderna och strömningstjänsten nu kan lägga ”den helt ogrundade” stämningsansökan bakom sig. Charlie Kessler har hävdat att han berättade om sitt manus till Montauk för bröderna Duffer när de tre möttes på filmfestivalen i Tribeca 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.