Svensk regissör kan vinna i Cannes

Uppdaterad
Publicerad

Ruben Östlund kommer att tävla på filmfestivalen i Cannes.

Med sin film ”Turist” kommer Ruben Östlund vara med och tävla i klassen ”Prix Un Certain Regard” på världens mest erkända filmgala i Cannes, Frankrike. Priset går till filmer juryn tycker att man bör kasta ett extra öga på, som är djärva och nyskapande.

”Svår att spela in”

De nominerade presenterades på torsdagen klockan 11 och samtidigt höll Filmhuset i Stockholm en presskonferens där Ruben Östlund deltog.

– Jag har tagit ytterligare ett steg med den här filmen, den var utmanande och svår att spela in. Skådespelarna tar ett stort ansvar och jag är otroligt stolt över dem, säger han.

Siktar på svensk premiär i november

”Turist” är en dramafilm som utspelar sig i franska alperna och kretsar kring en familj på skidsemester. På semstern råkar de ut för en lavin. Enligt Svenska filminstitutet innehåller filmen filmhistoriens mest spektakulära lavinscen.

Ruben Östlund har bland annat gjort filmen ”Play”. Filmen kom ut 2011 och har både hyllats och kritiserats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.