Tigran Feiler och Sara Murillo Cortes Foto: Privat

SVT-journalister får Nils Horner-pris

Uppdaterad
Publicerad

Årets Nils Horner-pris tilldelas reportern Tigran Feiler och fotografen Sara Murillo Cortes. Tillsammans arbetar de för SVT med Latinamerika som bevakningsområde.

Tigran Feiler och Sara Murillo Cortes tilldelas priset ”för att de med en modig och kunnig journalistik, ofta i ödmjukt samarbete med kollegor på plats, kopplar samman det lokala med det globala, och visar människors utsatthet i skuggan av mäktiga drogkartellers nätverk”, enligt juryns motivering.

Tigran Feiler och Sara Murillo Cortes började att rapportera för SVT Nyheter 2016 och har tillsammans jobbat för en lång rad SVT-program: Agenda, Aktuellt, Babel, Kobra, Korrespondenterna, På Spåret, Rapport, Sportspegeln, Uppdrag Granskning och Vetenskapens Värld.

Priset är instiftat av Borås Tidning till minne av Sveriges Radio-journalisten Nils Horner, som sköts ihjäl under under ett uppdrag i Afghanistan 2014.

Prissumman är på 25 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.