tv-tips

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av kritikerns favoritkomedier går i graven. Foto: Rebecka Haglund/SVT

Tre tv-serier att se fram emot i höst

Publicerad

Vampyrer, mysterier och krim hör hösten till. Kulturnyheterna har valt tre serier att se fram emot när mörkret sänker sig.

Apple tv+ har en ambitiös lista med premiärer 2024 och har klivit fram som den nya amerikanska producenten av kvalitets-tv. En tung satsning är ”Disclaimer” som har premiär den 11 oktober.

Dokumentärerna har varit många, men Netflix gör den första fiktionsserien om en av Sveriges mest omtalade brott. ”Helikopterrånet” har premiär den 22 november.

Förra året uppstod en liten debatt i USA: görs det ens renodlade komedi-serier längre? Detta efter att dramakomedier som ”The Bear”, ”Ted Lasso” och ”Wednesday” nominerats i komedikategorin på Emmy-galan? I fallet ”What we do in the shadows” är svaret ett solklart ja. Vampyrrealitymokumentären går tyvärr in på sin sista (och sjätte) säsong på Max i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Streamingtips

Mer i ämnet