Uppgifter: Succéböckerna Twilight kan bli tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Kärlekssagan om Bella Swan och vampyren Edward Cullen kan komma tillbaka till rutan. Twilightböckerna, skrivna av Stephanie Meyer, har tidigare filmatiserats en gång men nu uppges en ny tv-serie vara under utveckling, skriver The Hollywood reporter.

2005 kom första boken i Twilightserien som fick den svenska titeln ”Om jag kunde drömma”. Ytterligare tre böcker följde och fem filmer som blev till en stor internationell succé.

Filmerna blev stora genombrott för skådespelarna Kristen Stewart (i rollen som Bella), Robert Pattinson (som vampyren Edward) och Taylor Lautner (varulven Jacob).

Vilka som kommer spela rollerna i den kommande tv-serien är inte klart. Inte heller ett premiärdatum. Men enligt uppgifterna till The Hollywood Reporter kommer författaren Stephanie Meyer vara involverad i produktionen på något sätt. 

Nyheten kommer kort efter att strömningstjänsten Max gått ut med att Harry Potter blir en tv-serie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.