Alt-text: Framsidan av Svenska Akademien med namnet tydligt synligt ovanför en dekorativ fasad, prydd med skulpturer och en rund fönsterkonstruktion.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns risker med att betting på något vissa känner till i förväg, menar Unibet. Foto: SVT

Unibet stoppar spel på Nobelprisvinnare i litteratur

Uppdaterad
Publicerad

Unibet väljer i år att stoppa vadslagning om Nobelpriset i litteratur, uppger ”Kulturnytt” i Sveriges Radio. Riskerna anses vara för stora att någon läcker namnet i förväg.

”Beslutet grundar sig i att det finns risker med att ha odds på något där personer känner till resultatet på förhand och att det historiskt sett skett läckor”, skriver vadslagningsbolaget i en kommentar till ”Kulturnytt”.

Andra företag, som exempelvis Betsson, fortsätter dock att låta privatpersoner satsa pengar på årets Nobelpristagare i litteratur. Robin Olenius, pr-chef på Betsson, menar att spelen skulle stoppas ifall oväntat höga summor satsas på en potentiell pristagare.

– Skulle det vara så skulle larmklockorna gå väldigt snabbt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nobelpriset

Mer i ämnet