Uppgifter: Årets Emmy-gala skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Årets Emmy-gala, som skulle ha hållits den 18 september, har skjutits upp på grund av den pågående manusförfattar- och skådespelarstrejken i USA, rapporterar Variety.

Enligt fackets riktlinjer får skådespelare inte marknadsföra sina tv-serier eller filmer under strejken. Manusförfattarnas strejk innebär att varken manus eller skämt till programledare och prisutdelare har kunnat skrivas.

Enligt Variety har arrangörerna börjat informera sina samarbetspartners att galan inte kommer att hållas det planerade datumet. Det är andra gången Emmy-galan skjuts upp. Senast det hände var efter terrorattacken i New York den 11 september 2001.

Bland de nominerade till årets Emmy finns den svenske skådespelaren Alexander Skarsgård. För andra gången nomineras han i kategorin bästa biroll för sin roll i tv-serien ”Succession”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.