• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Matthew Perry och Adele

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Adele hylla Matthew Perry under sitt framträdande i Las Vegas. Foto: Rich Fury/Invision/AP, File/EPA/VICKIE FLORES

Adele hyllade Perry på scen: ”Känslosam kväll”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att skådespelaren Matthew Perry är död har väckt starka reaktioner bland hans vänner, kollegor och fans. Sångerskan Adele är en av många stjärnor som uttryckt sin sorg. Under ett framträdande i Las Vegas tog hon en paus för att hylla skådespelaren.

– Det är en väldigt känslosam kväll, sade hon från scenen.

Skådespelaren Matthew Perry, 54, har hittats död sitt hem i Kalifornien. Polis och ambulans ska ha larmats dit klockan 04 i natt lokal tid och hittade där Perry död i en jacuzzi. Det uppger poliskällor till flera amerikanska medier.

Dödsorsaken är i nuläget okänd och en polisutredning har inletts, däremot misstänker polisen inte att något brott har begåtts.

Hyllade Perry från scenen

Adele skulle presentera låten ”When we were young” när hon tog upp Perry, skriver Los Angeles Times. Hon berättade att de aldrig träffats, men att hans skådespelande alltid fått henne att skratta.

-Jag kommer att minnas den rollfiguren resten av mitt liv, sade hon och beskrev Perrys Chandler Bing från ”Vänner” som den ”bästa komedirollfiguren någonsin”.

Adele, som nyligen avslöjade att hon slutat dricka alkohol, berörde Perrys missbruk.

-Han var helt öppen med sin kamp med beroende och nykterhet, vilket jag tycker är oerhört, oerhört modigt.

Vännerna: ”Världen kommer att sakna dig”

Beskedet om Perrys död har väckt reaktioner bland många.

Skådespelaren Maggie Wheeler som spelade Matthew Perrys före detta flickvän Janice i kultserien Vänner skriver på Instagram:

”Världen kommer att sakna dig Matthew Perry. Glädjen som du skänkte till så många under din alldeles för korta livstid kommer leva vidare. Alla de kreativa ögonblick som vi delade var en välsignelse”.

Barndomsvännen Justin Trudeau, numera premiärminister i Kanada skriver på X:

”Det är chockerande och sorgligt att Matthew Perry har avlidit. Jag kommer aldrig glömma hur vi lekte på skolgården, och jag vet att människor runt om i hela världen aldrig kommer att glömma den glädje som han skänkte dem. Tack för alla skratt Matthew. Du var älskad – och du kommer vara saknad”.

Matthew Perry

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matthew Perry var mest känd som Chandler i tv-serien ”Vänner”. Han hittades avliden i sitt hem, 54 år gammal. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP, File/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.