Woody Allen Foto: Thibault Camus/AP/TT

Woody Allens memoarer nu på svenska

Uppdaterad
Publicerad

Woody Allens kontroversiella memoarer, Apropos of Nothing, ges nu ut på svenska. Boken har fått den svenska titeln ”Apropå ingenting” och publiceras av Karneval förlag, rapporterar Sveriges Radio.

Flertalet förlag har valt att inte ge ut den kände ”Annie Hall”-regissörens memoarer. Detta efter att Allen anklagats för att ha sexuellt förgripit sig på sin adoptivdotter Dylan Farrow. En polisutredning kom dock fram till att anklagelserna inte räckte till för ett åtal. Det anrika förlaget Hachette drog dock tillbaka utgivningen av boken efter att utgivningen lett till stor debatt, och Dylans bror Ronan Farrow kritiserat förlaget offentligt. Flera anställda valde också att lämna förlaget i protest.

I ”Apropå ingenting” ägnar Woody Allen själv flera kapitel åt anklagelserna och ger sin syn på saken. Boken skildrar också Allens uppväxt, äktenskap och filmkarriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.