Zlatan Ibrahimovic på jobbet. Foto: Scanpix

Zlatan ska ge ut en självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic ska ge ut sin självbiografi. Skrivhjälp får han från journalisten David Lagerkrantz.

Det har redan getts ut flera böcker om den folkkäre, svenske Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic, men den kommande biografin är den första som ger 29-åringens egen berättelse.

”En helt ny bild”

Boken kommer att ges ut av Bonnier och enligt Sydsvenskan ska boktiteln lyda: ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”. Skriver gör han tillsammans med journalisten och författaren David Lagerkrantz, som utlovar ett nära porträtt:

Zlatans självbiografi

– Folk kommer att bli förvånade. Boken kommer att ge en helt ny bild av Zlatan, en fördjupad bild, säger David Lagerkrantz till tidningen Resumé.

”Jag är Zlatan Ibrahimovic” kommer att berätta om fotbollsproffsets personliga resa från barndomen i utkanten av Malmö till fotbollens toppskikt. Boken släpps den 8 november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatans självbiografi

Mer i ämnet