Susannes julfalafel
”Rödbetsfalafel blir snabbt en favoriträtt på julbordet. Gästerna brukar förundras över hur smakrika de är, vilken härlig upplevelse det är att bita igenom det krispiga sesamtäcket, och känna spännande smaker av citron, mild julkrydda och en uppfriskande piggkick av chili och ingefära.” – Susanne Jonsson, kock Go'kväll.
Ischoklad
”Supergod ischoklad med smak av apelsin. Använder man mjölkfri choklad blir det här receptet helt veganskt. Det går även att smaksätta med något annat man gillar, till exempel krossade polkagrisar, eller låta ischokladen vara som den är, utan smaksättning.” – Gunilla Hultgren Karell, f.d. kock i Gomorron Sverige
Vegansson
”Med havrebaserade produkter istället för mjölk och grädde – och med kapris istället för ansjovis, så får du till en sagolik ”Vegansson” till jubordet.” – Maximillian Lundin, kock Go'kväll
Rödbetsrom
”Ett vegetariskt alternativ till fiskrom! En smaksensation som dessutom är väldig snygg. Ett tips om man har lite bråttom är att köpa färdig rödbetsjuice i en juicebar eller i affären. Tapiokapärlor hittar du i välsorterade matbutikers orientaliska hyllor eller i orientaliska livsmedelsbutiker.” – Susanne Jonsson, kock Go'kväll
Pepparkakor med pistage
”De danska ”brunkagerna” är en klassiker till jul. Använd mjölkfritt smör för att göra pepparkakorna veganska” – Mette Blomsterberg, kock i Det söta livet