• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En elektronisk tavla visar Nikkei 225-indexet i Tokyo under måndagen, då det föll kraftigt. Foto: Shohei Miyano/Kyodo News via AP

Efter raset – Tokyobörsen studsar upp

Publicerad

Tokyobörsen tar ett stort skutt uppåt under tisdagsmorgonen, efter måndagens kraftiga ras.

Vid lunchtid hade det viktiga Nikkei 225-indexet stigit med 9,5 procent – medan det bredare Topixindexet var upp 9,3 procent.

Det är helt andra tongångar än under måndagen, då Nikkei 225-indexet vid stängning fallit över 12 procent. Det var det största raset sedan den så kallade "Svarta måndagen" 1987 när Nikkei föll 14,9 procent.

Det följdes av stora ras även på börser i Europa och USA.

– Eftersom omfattningen av Japans aktiekursnedgång i går visade sig vara mycket större än i Europa och USA, inser nu marknaden att den japanska marknadskorrigeringen i går var överdriven, säger Tomo Kinoshita, global marknadsstrateg hos kapitalförvaltaren Invesco i Tokyo, till Bloomberg, om det plötsliga glädjeskuttet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.