På mindre än vecka har Elon Musk sparkade Twitters styrelse och utsett sig själv till vd. Foto: Richard Drew/AP och Carina Johansen/NTB

Elon Musk blir ny vd på Twitter

Uppdaterad
Publicerad

Entreprenören Elon Musk har utsett sig själv till ny vd på Twitter. Detta framgår enligt handlingar som lämnats in till SEC, den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen.

Först sparkade han hela styrelsen. Nu har han utsett sig själv till ny vd. Det har gått knappt en vecka sedan entreprenören Elon Musk, som även driver biltillverkaren Tesla och rymdföretaget SpaceX, köpte mikrobloggen Twitter för 44 miljarder dollar – en process som tagit flera månader.

Sedan köpet genomfördes har Musk varit tydlig med att han vill genomföra förändringar i Twitter. Under måndagen kom uppgifter i flera medier om att han vill börja ta betalt för den så kallade verifieringen, som visar att en avsändare faktiskt är den som man utger sig för att vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.