• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

16 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Biden: Ska garantera Trumps säkerhet

Med anledning av det misstänkta mordförsöket på Donald Trump under söndagen skriver president Joe Biden i ett uttalande att han är ”lättad över att den förre presidenten är oskadd”.

Han tillade att han har instruerat sitt team att se till att Secret Service har alla resurser som behövs för att garantera Trumps säkerhet.

FN: Stort hot för andra sjukdomar än polio i Gaza

Den första fasen av poliovaccinationskampanjen har avslutats i Gaza, enligt FN.

Men ”spridningen av många andra sjukdomar förblir ett hot under ohygieniska förhållanden”, varnade det internationella organet i ett inlägg på sociala medier.

Emmygalan 2024: Japanska ”Shōgun” skriver tv-historia

Natten till måndagen svensk tid hölls den 76 upplagan av Emmy-galan. Kvällens två storvinnare blev ”Hacks” och ”Shōgun”.

Den sistnämnda sticker ut som första icke-engelskspråkiga produktionen vinnare av den anrika tv-galans historia finaste pris, för bästa dramaserie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.