Dan Eliasson, Anna Kinberg Batra och Karin Tegmark Wisell

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är några chefer som flyttats till den så kallade ”elefantkyrkogården”. Se mer om vilka i klippet. Foto: Janerik Henriksson/Christine Olsson/Lars Schröder/TT

Anna Kinberg Batra har börjat på ”elefantkyrkogården”

Uppdaterad
Publicerad

Den sparkade landshövdingen Anna Kinberg Batra har nu börjat sitt nya arbete på den så kallade ”elefantkyrkogården”.

– Hon har kommit igång, fått ett skrivbord och blivit hälsad välkommen, uppger en källa med insyn för Politikbyrån.

I slutet av förra veckan fick Anna Kinberg Batra formellt sparken som landshövding i Stockholm.

Detta efter hård kritik från Justitieombudsmannen (JO), som bland annat anser att Anna Kinberg Batras rekryteringar till Länsstyrelsen i Stockholm stred mot grundlagens krav på saklighet.

Politikbyrån

Hemlig arbetsplats

På grund av säkerhetsskäl är det hemligt var hennes arbetsplats finns, men den uppges vara på antingen Finansdepartementet eller på regeringskansliets lokaler på Karlavägen i Stockholm.

– Det är en otroligt tung säkerhet runt henne nu, säger källan till SVT.

Exakt vad Anna Kinberg Batras arbetsuppgifter består av är inte klart än. Hon kommer dock behålla sin månadslön på drygt 120 000 kronor fram till hennes förordnande löper ut i februari 2029.

Politikbyråns avsnitt ”Välkommen till elefantkyrkogården” om den så kallade ”elefantkyrkogården” sänds på SVT Play onsdag klockan 19.30 och klockan 22.00 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikbyrån

Mer i ämnet