• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Arbetsförmedlingen varslar 228 medarbetare, främst inom stabs- och stödfunktioner. Arkivbild Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Arbetsförmedlingen varslar 228 medarbetare

Publicerad

Arbetsförmedlingen varslar om att man behöver skära ned på antalet anställda. Övertaligheten beräknas till 228 medarbetare, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Utgifterna ska minskas med en halv miljard kronor.

Varslet gäller främst positioner inom stabs- och stödfunktioner och antalet arbetsförmedlare kommer inte att påverkas, enligt Arbetsförmedlingen.

"Arbetsförmedlingen behöver minska utgifterna för förvaltningsmedel, det vill säga medel som i huvudsak går till personal, med 500 miljoner kronor 2025 och samtidigt göra hårda prioriteringar för att klara vårt huvuduppdrag", skriver Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen betonar att ett varsel inte betyder att alla berörda faktiskt kommer att sägas upp, utan att det ska ses som "en förvarning om att uppsägningar kan bli aktuella".

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.