Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Ebba Busch (KD) avbryts av skrattande Magdalena Andersson (S): ”Ta det efteråt”

Uppdaterad
Publicerad

Näringsminister Ebba Busch (KD) blev avbruten under sitt anförande i partiledardebatten på onsdagen. Störningsmomentet: En fnissande Magdalena Andersson (S).

– Vi kan ta det efteråt, så kan du berätta vad som var så roligt, replikerade Busch från talarstolen.

Ebba Busch (KD) inledde sitt anförande under partiledardebatten med att tala om de dödskjutningar, vårdköer och ekonomiska utmaningar som drabbat Sverige den senaste tiden.

– Sällan har utgångspunkten varit lika dyster. Nu är tid för ansvar, nu börjar renoveringsarbetet av det svenska folkhemmet, sa hon.

”Vi kan ta det efteråt”

Hon övergick sedan till att prata om de höga el-priserna, vars effekter hon beskriver som en ”våg av elfattigdom”.

– Jag tror inte att någon som lyssnar på dagens debatt är speciellt betjänt av ett ”blame game”. Vi har nog med politiker som skyller sina misstag på andra och som inte själva vill ta ansvar.

Då avbryts hon plötsligt – av en skrattande Magdalena Andersson (S).

– Vi kan ta det efteråt, Magdalena Andersson, så kan du berätta vad som var så roligt för allihopa, blev Ebba Buschs replik.

SVT har sökt Magdalena Anderssons pressekreterare för att fråga vad som sades i kammaren innan avbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.