En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar Charlie Weimers tala vid ett podium i Europaparlamentet. Den högra sektionen visar Elisabeth Marmorstein i en inomhusmiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlie Weimers (SD) utspel i Europaparlamentet om att ”likvidera” gängledaren Rawa Majid har fått det egna partiet att tillrättavisa honom. Foto: SVT

Charlie Weimers utspel om Rawa Majid för magstarkt – även för Sverigedemokraterna

Publicerad
Analys ·

EU-parlamentarikern Charlie Weimers (SD) idé om utomrättsliga avrättningar väcker onekligen många frågor. Men att få uppmärksamhet har han lyckats med.

Elisabeth Marmorstein

Inrikespolitisk kommentator

Vilken myndighet ska vara behjälplig i likvideringen av gängledaren Rawa Majid, och med vilket lagstöd ska det ske? Charlie Weimers (SD) är förstås högst medveten om det orimliga i onsdagens utspel.

Men syftet är förmodligen att visa att han är beredd att gå extremt långt i kampen mot gängkriminaliteten, och att han därmed företräder den hårdaste linjen i sitt eget parti.

Men utspelet blev uppenbarligen för magstarkt – även för SD.

Hör Elisabeth Marmorsteins analys i klippet ovan

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.