Detta har hänt:
Tisdagen den 6 mars:
Sveriges Radio Ekots reportrar Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman avslöjar att Sverige har haft långt långtgående planer på att den svenska myndigheten Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i största hemlighet ska hjälpa Saudiarabien att bygga en avancerad vapenfabrik.
Projektet startade redan 2007 och kallas internt på FOI och regeringskansliet för Simoom, visar en stor mängd sekretessbelagda handlingar som Ekot tagit del av.
Försvarsminister Sten Tolgfors (M) anmäls till
Konstitutionsutskottet av Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
-Vi ska inte beväpna förtryckarna, det är dåligt för den demokratiska utvecklingen i världen och i den här regionen och det är dåligt i längden för Sveriges intressen, säger han till Sveriges Radios nyhetskanal Alltid Nyheter.
Ekots granskning fortsätter med avslöjandet att FOI bildade ett bulvanföretag för att sköta kontakterna med regimen i Saudiarabien.
Onsdagen den 7 mars:
Ekot avslöjar att ledningen för Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har varit involverad i förhandlingen med Saudiarabien om bygget av vapenfabriken. Detta trots att ISP har som uppgift att självständigt pröva alla fall av vapenexport från Sverige.
Svenska Dagbladet publicerar en debattartikel där försvarsminister Sten Tolgfors och handelsminister Ewa Björling hävdar att regeringen inte har fattat något beslut om mandat för FOI som går utöver vad som sägs i avtalet om försvarsarbete mellan Saudiarabien och Sverige.
Torsdagen den 8 mars:
Dokument som Ekot har tagit del av visar att politiker från alla partier, som vid tillfället satt i riksdagen våren 2010, fick information om det planerade bygget av en vapenfabrik i Saudiarabien.
Ekot kan berätta att Inspektionen för strategiska produkter, ISP, har gett klartecken till en lång rad vapen som olika företag vill sälja till Saudiarabien och att minst två vapen har använts av regimen i Bahrain mot demonstranter.
Fredagen den 9 mars:
Försvarsminister Sten Tolgfors erkänner för Svenska Dagbladet att han informerats om FOI:s planer på vapenfabriken i Saudiarabien. Han har också fått information om planerna på att använda ett bulvanföretag för samordning av projektet.
Ekot avslöjar att det var regeringen Reinfeldt som beslutade att ge FOI tillåtelse att skriva ett projektavtal för att hjälpa Saudiarabien med bygget av en vapenfabrik. Beslutet togs på ett regeringssammanträde den 20 november 2008, där Fredrik Reinfeldt var ordförande, och där även statsråd från Folkpartiet och Kristdemokraterna var med.
Vänsterpartiet kräver att försvarsminister Sten Tolgfors avgår.
-Han mörklägger och ljuger för svenska folket, säger Ulla Andersson (V).
Försvarsminister Sten Tolgfors håller presskonferens om Sveriges militära samarbete med Saudiarabien. Han hävdar under presskonferensen att det inte finns något gällande projektavtal mellan länderna. Sten Tolgfors säger också att det måste utredas vilket ansvar FOI:s generaldirektör har för bulvanföretaget SSTI.
Lördagen den 10 mars:
Folkpartiets Jan Björklund berättar att han kände till planerna på att Sverige skulle hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik.
Måndagen den 12 mars:
Dagens Industri avslöjar att det svenska försvarets överblivna pansarvärnsrobotar sannolikt sålts vidare till Saudiarabien de senaste åren via Saab.
Ekot berättar att en majoritet av ledamöterna i riksdagens konstitutionsutskott vill ha en snabb granskning av Sveriges inblandning i vapenfabriken i Saudiarabien. Men Moderaterna tycker att det vore oklokt om en majoritet i KU skulle driva igenom en granskning redan i vår.
Tisdagen den 13 mars:
Riksdagens konstitutionsutskott sammanträder och väntas besluta om KU-anmälan mot regeringen om Sveriges militära samverkan med Saudiarabien ska behandlas i vår, eller först nästa vår.
KU skjuter upp beslutet till torsdagen den 15 mars för att först hinna undersöka om det finns liknande fall tidigare som har fått förtur.
Onsdagen den 14 mars:
Den tidigare FOI-chefen Jan Erik Rendahl intervjuas av Ekot och menar att försvarsminister Sten Tolgfors skyller ifrån sig. Dessutom anser han att FOI:s generaldirektör Jan-Olof Lind bör avgå.
Ekochefen Anne Lagercrantz chattar om Ekots avslöjande och svarar på frågor om hur redaktionen behandlar hemligstämplat material.
Torsdagen den 15 mars:
Dagens Nyheter berättar att anteckningar förda vid hemliga överläggningar i Saudiarabien skickades till Sverige okrypterade i ett mail via ett privat Hotmailkonto av ett departementsråd vid försvarsdepartementet.
Det blir ingen snabb granskning i konstitutionsutskottet av vapenaffären med Saudiarabien. KU kommer att inleda förhör tidigast i höst, det säger konstitutionsutskottet.
Även försvarsutskottet sammanträder under dagen och väntas fatta beslut om FOI:s generaldirektör ska kallas till hearing.
FOI meddelar att man misstänker brott mot offentlighets- och sekretesslagen i samband med Sveriges Radios avslöjande om vapenaffären med Saudiarabien och förbereder en anmälan till Justitiekanslern (JK).
Torsdagen den 22 mars:
FOI meddelar att åklagare kommer att granska om brott har begåtts inom myndigheten. Enligt Ekots källa ska utredningen visa om FOI har varit med och finansierat bulvanföretaget SSTI.
Torsdagen den 29 mars:
Försvarsminister Sten Tolgfors avgår på egen begäran.
Källa: SR Ekot