Dagens Nyheter har genomfört en internutredning och kommit fram till en ”överenskommelse som innebär att reportern slutar”. Foto: Magnus Lejhall/TT

DN-reporter får sluta efter misstänkt överföring

Uppdaterad
Publicerad

Efter misstankar om att ha fört över 150 000 kronor till en av Foxtrotnätverkets drogkurirer får en DN-reporter sluta, enligt DN.

– Det här ärendet är, utifrån det vi vet i dag, avslutat för oss, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski till tidningen.

Dagens Nyheter har genomfört en internutredning och kommit fram till en ”överenskommelse som innebär att reportern slutar”, enligt tidningen.

– Jag tycker att vi nu vet tillräckligt för att tycka att det är rätt, i alla fall för oss, att ingå den här överenskommelsen. Det här ärendet är, utifrån det vi vet i dag, avslutat för oss, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

Enligt Wolodarski har internutredningen inte pekat mot att det skulle finnas en påverkan på tidningens journalistik.

Misstänkt penningtvättsbrott

Det var i januari som en kvinna, misstänkt för att ha agerat drogkurir åt det kriminella nätverket Foxtrot, greps av polis. När hennes bankkonton granskades upptäcktes en insättning på 150 000 kronor från kriminalreportern.

Reportern har tidigare sagt till Expressen att pengarna var menade att gå till att en renovering som aldrig blev av och att denne blivit ”lurad”.

Polisens utredning skulle visa att pengarna istället gått till Kronofogden och olika spelbolag. Transaktionen utreds som misstänkt penningtvättsbrott men reportern har inte delgivits misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.