– Söker man på hästens namn så hittar man mitt inlägg. Jag tycker att det är viktigt att säljare ger hela skadehistoriken, säger Camilla Jarnedal till SVT:s konsumentredaktion Plus.
I blogginlägget redogör Camilla för allt som hon känner till om hästen – vänlig och arbetsvillig men med en lång historik av ridbarhetsproblem. Den har konstaterade skador på halskotpelaren med neurologiska avvikelser.
Ingen smutskastning
Camilla Jarnedal påpekar att hon inte är ute efter att smutskasta säljaren som sålde hästen för 150.000 kr, men hon är kritisk mot att hon inte fick veta mer om de skador som fanns innan köp.
– Jag vet ju att de kommer att försöka sälja henne igen, och någon annan kommer att hamna i samma sits som jag. Du ska ha chansen att googla på hästen och göra ett val om du vill ha den eller ej, säger Camilla.
Bloggen hjälpte
Blogginlägget har gett önskat resultat. För bara några dagar sedan blev Camilla kontaktad av en tjej som hade varit intresserad av hästen, men dragit sig ur efter att ha hittat bloggen.
– Hon ville tacka för att inlägget fanns, säger Camilla Jarnedal.
Hon vill tipsa hästköpare om att göra mycket research. Be till exempel om att få reda på hästens riktiga namn innan köp.
– Då kan du kolla på stammen, tävlingsresultat, tidigare ägare med mera. Be om att få ut journalerna. Jag fick inte hästens riktiga namn förrän vi hämtade henne. Hade jag fått historiken från början hade det inte behövt bli som det blev, säger hon.