• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Frös ihjäl med miljoner på banken

Uppdaterad
Publicerad

Den 59-årige mannen frös ihjäl i en sandlåda vid perrongen på Herrljunga station. Kroppen upptäcktes på påskdagens morgon och troligen hade han missat sista tåget och lagt sig att vila i sandlådan för att slippa kyla och blåst.

59-åringen vaknade inte upp igen, skriver Göteborg-Posten.

Polisutredningen om mannen, som arbetat på ett lager i Vara och beskrivs som mycket ensam, lades ned i tisdags utan misstanke om brott. Det visade sig att han hade fyra miljoner kronor på banken, men inga anhöriga.

Hans miljoner hamnar nu hos Allmänna arvsfonden, varifrån pengar delas ut som stöd till barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättningar.

Varje år avlider 600 människor i Sverige som inte har närmare släktingar än kusiner och som heller inte testamenterat sin egendom till utomstående, skriver GP.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.