Greta Thunberg eskorteras bort av polis från en demonstration i London, den 17 oktober. Foto: Henry Nicholls/AFP

Greta Thunberg släpps mot borgen i London

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunberg anklagas för att ha stört den allmänna ordningen i London. Hon greps på tisdagen under en klimataktion och släpptes mot borgen på onsdagen, enligt BBC.

Under tisdagen rapporterade Sky News att Thunberg deltog i en demonstration utanför ett hotell i London där chefer för oljeföretag deltog i en årlig konferens med företrädare inom branschen.

Enligt Sky News var ett syfte med protesten att försöka blockera tillgång till konferensen som pågick inne på hotellet, där bland annat företrädare för saudiarabiska Aramco och norska Equinor planerats tala.

Klimat

Satte sig på marken

Aktivisterna uppges bland annat ha försökt blockera ingången till hotellet, genom att sätta sig på marken. I samband med händelsen förde polisen bort flera aktivister, däribland Greta Thunberg som sattes i en polisbil, skriver TT. Enligt vittnen syntes Thunberg le under insatsen.

Totalt ska 27 aktivister ha gripits under aktionen och 26 av dem är fortsatt misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimat

Mer i ämnet