Niklas Ekstedt, stjärnkock och ägare av restaurang med Michelinstjärna, och grönsaker och kött på en grill.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Niklas Ekstedt, kock, om hur du undviker de vanligaste grillmisstagen – så att köttet, vegokorven eller grönsakerna blir perfekta i sommar. Foto: Tea Lange/SVT

Guide: Så undviker du de vanligaste missarna vid grillen

Publicerad

Sommartid innebär ofta att flera plockar fram grillen. Men hur var det nu igen – måste maten vara rumstempererad? Och hur viktigt är det egentligen att rengöra? Kocken Niklas Ekstedt går igenom fem vanliga misstag vid grillning.

Sommaren 2023 kantades av höga temperaturer, stor brandrisk och eldningsförbud i stora delar av landet.

Den här sommaren verkar inte vara en upprepning av den förra. Det råder nämligen inte eldförbud någonstans i landet.

Det är alltså bra grillväder. Men hur undviker man vanliga fel när man grillar?

– Jag tänder aldrig med tändvätska, säger Niklas Ekstedt, stjärnkock.

I klippet kan du höra fler vanliga misstag vid grillen, och hur du undviker dem!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.