Johan Pehrson bredvid nya partisekreteraren Gulan Avci. Foto: SVT

Gulan Avci ny partisekreterare för Liberalerna

Uppdaterad
Publicerad

Gulan Avci, riksdagsledamot från Stockholm, har i dag utsetts till ny partisekreterare för Liberalerna. Tidigare har Avci bland annat varit skattepolitisk och jämställdhetspolitisk talesperson för Liberalerna.

I dag, samma dag som det stod klart att Ulf Kristersson får bilda regering med M, KD och L, fick Liberalerna alltså en ny partisekreterare.

”Gulan har ett stort engagemang för integration, jämställdhet och kampen mot hedersförtryck”, säger partiledaren Johan Pehrson i ett pressmeddelande.

Gulan Avci har även varit ordförande för Liberala Kvinnor och vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

”Liberalerna är partiet som har lösningarna på samhällsproblemen och för att stärka friheten i hela samhället. Under kommande fyra år kommer vi fortsätta driva liberal politik och jag ser fram emot att tillsammans med alla förtroendevalda och medlemmar fortsätta arbetet för ett mer liberalt Sverige”, säger hon i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.