Sjukvård, klimat, integration, ekonomi och regeringsfrågan, ett ämne som var hemligt som partiledarna fram till minuter före sändning.
Det är blir det som partiledarna ska debattera ikväll i Slutdebatten.
– Det här är stora ämnen, som har debatterats mycket i valrörelsen och ämnen som hamnar högt upp på väljarnas listor över de viktigaste frågorna, säger Rolf Tardell som är redaktör för Slutdebatten.
Mångfasetterade politikområden som öppnar för många hårda ordväxlingar mellan partiledarna – men alla ämnen tillhör inte deras favoriter.
Vilka ämnen vill de ha – och vad vill de undvika?
Så här sammanfattar SVT:s inrikespolitiske kommentator Love Benigh förutsättningarna för respektive debattör:
Stefan Löfven (S):
– Han vill till varje pris prata om välfärd, inte minst kommer han att försöka lyfta fram partiets löfte om en familjevecka där föräldrar ska få extra ledigt när skolor och fritids håller stängt. Dessutom framställa Socialdemokraterna som det enda parti som kan skapa föurtsättningar för en stabil regering, analyserar Love Benigh och fortsätter:
– En besvärlig fråga för Löfven är lagen som styr assistansen till funktionshindrade. Partiets politik kan framstå som kall och omänsklig då den gjort att människor till exempel nekats hjälp till att andas. Motståndarna kommer attackera så fort de får chansen.
Ulf Kristersson (M):
– Brott och straff är den fråga där Moderaterna har stort väljarförtroende och Kristersson kommer att ta varje chans att prata om polis och rättsväsende. M har ägnat stor möda åt att särskilja sig från S i frågan samtidigt som det är flera partier som börjat tala om hårdare tag mot kriminaliteten, säger Love Benigh.
– Kristersson kommer att bli hårt ansatt när det gäller hur han ska få ihop ett hållbart regeringsalternativ, särskilt som de rödgröna har övertag i opinionsmätningarna. Ska moderatledaren kunna bli statsminister lär han vara beroende av stöd samtidigt som L och C i sin tur vägrar vara beroende av SD.
Jimmie Åkesson (SD):
– Invandring är Åkessons favoritämne och han kommer utnyttja att integration är ett av debattämnena. Frågan har legat högt över listan över valets viktigaste frågor och många väljare är positiva till Sverigedemokraternas politik för kraftigt minskad invandring. Samtidigt är det fler partier som skärpt tonen i frågan, säger Love Benigh och fortsätter:
– Sverigedemokraternas akilleshäl är deras ekonomiska politik som fått kritik för att överskatta effekten av partiets egna förslag samt för att invandringens kostnader inte kan minska så snabbt som partiet hävdar. Motståndarna kommer att hävda att SD:s kalkyler inte går ihop.
Annie Lööf (C):
– Lööf pratar gärna om Centerns integrationspolitik som lockat till sig väljare ända sedan Moderaterna ändrade syn på Sverigedemokraterna. Lööf vill försöka visa att C är det verkligt liberala alternativet i svensk politik och kommer att vilja prata om ökad jämställdhet på arbetsmarknaden, menar Love Benigh.
– Lööf kommer att ställas till svars för den nya gymnasielagen som ger vissa ensamkommande rätt till ny asylprövning och som splittrat Alliansen. Lagen har dömts ut av två migrationsdomstolar och nästan samtliga remissinstanser. Trots det gav Centern den rödgröna regeringen stöd så att lagen kunde drivas igenom. Extra besvärande är att Annie Lööf är utbildad jurist och ändå röstade ja till lagen.
Jonas Sjöstedt (V):
– Vänsterpartiet har gått starkt i opinionsmätningarna och Sjöstedt kommer vilja framstå som helt fri på vänsterkanten och en garant för att politiken inte vrids mot mitten. Han kommer att argumentera för hur de rikaste måste betala mer skatt som ska gå till höjda löner i offentlig sektor och sänkt skatt för dem som inte får jobbskatteavdrag.
– Jonas Sjöstedt vill ogärna bli påmind om hur de ekonomiska klyftorna ökat under de år som Vänsterpartiet stått bakom regeringens ekonomiska politik. Han skyller gärna på (S) men kommer att få stå till svars för att partiet fortsatte budgetsamarbetet under fyra år.
Ebba Busch Thor (KD):
– Kristdemokraternas stora valfråga är sjukvården, som partiet vill förstatliga. Frågan togs aldrig upp i SVT:s partiledarutfrågning med Busch Thor, som blev mycket frustrerad. Nu när vården finns med som eget ämne lär hon vilja tala desto mer, säger Love Benigh.
– Invandringsfrågan är besvärlig för KD eftersom partiet är splittrat. Busch Thor kommer att försöka balansera mellan att å ena sidan försöka locka SD-sympatisörer med stram invandringspolitik och kritik mot mångkultur. Samtidigt är det många kristdemokrater som vill mjuka upp den hårda lagstiftningen för att göra det lättare för familjer att återförenas.
Isabella Lövin (MP):
– Miljöpartiet har satsat allt på klimatkortet i denna valrörelse, och under sommarens torka och bränder visade det sig vara lyckosamt. Men debatten har klingat av något de senaste veckorna, så Lövin har tur att klimatet dyker upp som ett av debattämnena, menar Love Benigh.
– I debatten kommer Lövin få svårt att förklara bort Miljöpartiets misslyckande att få igenom sin politik trots att man varit med och styrt landet i fyra år. Partiet har kompromissat bort mängder av vallöften och deras gröna profil har fått rejäla stänk av betonggrått som tynger.
Jan Björklund (L):
– Liberalerna har gjort skolan till sin främsta profilfråga. Den har hamnat i skymundan i valrörelsen och finns inte heller med i kvällens debatt. Björklund kommer att kämpa hårt för att få prata skola ändå, och han har stöd från många väljare som tycker frågan är viktig, säger Love Benigh.
– Att L tappat väljare till C, som framhåller sig själva som Alliansens mest liberala parti är en känslig fråga för Björklund och inget han vill ägna tid åt i debatten.