NORD
19 kalla fall.
”Vi är intresserade av att använda metoden och uppskattar att DNA-släktforskning är tillämplig på en del av dem. De måste dock granskas på nytt för att fastställa att de uppfyller kriterierna som krävs.”
MITT
20-tal kalla fall.
”Självklart är vi intresserade av metoden och granskar fallen på nytt för att ta reda på om DNA-släktforskning går att tillämpa på dem.”
BERGSLAGEN
20-tal kalla fall.
”Inget av dem uppfyller de nödvändiga kriterierna för att DNA-släktforskning ska kunna användas men vi är givetvis intresserade av metoden som sådan.”
STOCKHOLM
200 kalla fall.
”Det finns ett intresse för metoden om våra ärenden uppfyller kriterierna som krävs och Polismyndigheten godkänner den. Ett 60-tal ärenden ska granskas på nytt där vi har en förhoppning om att kunna hitta förutsättningar för DNA-släktforskning.”
ÖST
115 kalla fall.
”I och med Linköpingsfallet har vi på nära håll fått möjlighet att följa möjligheterna med den här typen av teknik. Hur det ser ut framåt är svårt att svara på innan Linköpingsfallet utvärderats och den nationella polismyndigheten fattat beslut om metoden ska få användas. Vi inväntar det beslutet.”
VÄST
70-tal kalla fall.
”DNA-släktforskning är självklart något som vi vill pröva. Vi har åtminstone ett ärende som vi vill använda metoden på då vi anser att det är ytterst lämpligt att ta som nästa ärende efter Linköpingsfallet.”
SYD
Cirka 140 ärenden.
”Vi uppskattar att DNA-släktforskning är användbar i tio procent av ärendena”