Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför lägger KD fram förslaget – hör Ebba Busch (KD) i klippet. Foto: Andreas Hult

KD lanserar folkkampanj mot antisemitism

Publicerad

Kristdemokraterna vill att staten aktivt ska informera allmänheten om förintelsen och om den moderna antisemitismen i Sverige. Det ska göras genom att göra ett nytryck av boken ”Om detta må ni berätta” med en kompletterande del om dagens växande antisemitism, berättar partiledaren Ebba Busch för SVT.

– På gator och torg står nu människor och skanderar slagord som är antisemitiska, som förnekar Israels rätt att existera. Det här är en värderingskamp och det är en strid som vi måste vinna. Vi måste trycka tillbaka antisemitismen som nu växer i Sverige, säger Ebba Busch till SVT.

Ebba Busch som själv sitter i regeringen ska i egenskap av partiledare verka för att regeringen ska ge i uppdrag till Forum för levande Historia att göra ett nytryck av ”Om detta må ni berätta”. Boken började tryckas 1998 på initiativ av dåvarande socialdemokratiska statsministern Göran Persson. Från början erbjöds den gratis till familjer med skolbarn, men har sedan dess spridits i en upplaga av över 1,5 miljoner exemplar.

Boken handlar om förintelsen och den ska om Kristdemokraterna får igenom sitt förslag kompletteras med en ny del som berättar om den moderna antisemitismen, den som nu växer och har vuxit i Sverige på senare år. Sedan ska den skickas ut gratis ungefär på samma sätt som i slutet av 90-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.