SVT Pejl har bearbetat inkomststatistik från Statistiska Centralbyrån mellan 1991 och 2010.
Den visar att en genomsnittlig svenska kvinna närmat sig männens inkomster med 10.000 kronor under dessa tjugo år, men att en man fortfarande tjänar i snitt 60.000 kronor mer per år.
Det handlar om inkomst innan skatt, och kan vara alltifrån lön till a-kassa och pension.
Kerstin Scott-Eriksson arbetar som psykoterapeut i Stockholm och hon blir upprörd när hon får höra att inkomstgapet består.
-Det är ju för jävligt att det fortfarande är så, säger hon.
Vad skulle du göra om du hade 60.000 kronor mer i inkomst per år?
-Jag har ett barnbarn som pluggar i USA så jag skulle nog försöka hjälpa henne.
Charlotta Magnusson är forskare vid Institutet för Social Forskning på Stockholms universitet med fokus på lönegapet mellan könen hon är inte förvånad över resultatet.
-Män är i större utsträckning chefer medan kvinnor jobbar i större utsträckning i offentlig sektor. Dessutom finns det också fortfarande en ojämn fördelning mellan män och kvinnor i hushållet där kvinnor tar mer ansvar för hem och familj.
Om inte kvinnors inkomster ökar i snabbare takt kommer det dröja hundra år innan män och kvinnor tjänar lika mycket.
Enligt Charlotta Magnussons forskning är det störst lönegap bland högutbildade och i yrken som kräver hög kvalifikationsnivå. Men orsaken till lönegapet är svår att förklara.
En viss del av lönegapet kan förklaras med att kvinnor i lägre utsträckning än män når de här chefspositionerna säger Charlotta Magnusson.