Vilka blir de viktigaste politiska budskapen?
Det kommer att handla mycket om konflikten välfärd vs skattesänkningar, en fråga där Socialdemokraterna försöker nagla fast sina politiska motståndare. Finansminister Magdalena Andersson kommer att lyfta de växande behoven inom sjukvård och omsorg de kommande åren och varna för att Alliansens skattesänkningar i detta läge är ansvarslösa.
Men vi kommer också höra hård kritik mot Sverigedemokraterna, som vid sidan av Moderaterna, numera är partiets huvudmotståndare. Också Sverigedemokraterna kommer att anklagas för vettlösa skattesänkningar.
Hur är läget för Socialdemokraterna idag?
Efter omständigheterna är det nog ganska bra. Mandatperioden började ju som en mardröm, med budgetkris, en rad politiska nederlag och därefter en flyktingkris som var nära att knäcka regeringen.
Men sedan har Socialdemokraterna sakta återhämtat sig, samtidigt som framför allt Moderaterna har fallit allt djupare ner i ett allt djupare kristillstånd. Och inget piggar upp en socialdemokratisk politiker mer än att det går riktigt dåligt för Moderaterna.
Visserligen ligger Socialdemokraterna under valresultatet i de flesta opinionsmätningar, men med tanke på regeringsinnehavet kunde läget ha varit betydligt värre.
Vilka är Socialdemokraternas stora utmaningar?
Sysselsättningen har alltid varit en paradfråga för Socialdemokraterna. Partiet har lovat EU:s lägsta arbetslöshet till 2020, men det är idag svårt att se att regeringen skulle kunna lyckas med detta. Samtidigt ökar problemen på arbetsmarknaden för utrikesfödda och statistik från Arbetsförmedlingen som SVT tagit del av visar att antalet långtidsarbetslösa är uppe i rekordnivåer.
En annan utmaning är att klara resten av mandatperioden utan en regeringskris. Redan i höst kan en sådan bli verklighet om de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna gör allvar av sitt hot att rikta en misstroendeförklaring mot ett eller flera statsråd.
En tredje utmaning för Socialdemokraterna är att lyckas sitta kvar vid makten efter nästa val. Mycket tyder ju på att det parlamentariska läget blir ännu mer komplicerat då. Socialdemokraterna vill helst samarbeta med Liberalerna och Centerpartiet, och även om Jan Björklund försiktigt gläntat på dörren för ett sådant samarbete har Annie Lööf hittills avvisat alla tankar på en koalition.
Men vad som händer efter valdagen kan ingen ge svar på idag, så Stefan Löfven kan säkert fortsätta att hoppas på ett blocköverskridande samarbete.