Foto: Skärmdump och TT

Liberalerna mejlbombas efter kampanj: ”Påverkar inte för fem öre”

Uppdaterad
Publicerad

”Snälla, vem som än orkestrerar detta – sluta – det påverkar inte för fem öre”, skriver Romina Pourmokhtari (L) på Twitter, efter ett inlägg där hon beskriver hur hon under morgonen fått över 800 kedjemejl i sin inkorg.

Bakom kampanjen står sajten Skiftet och Black lives matter Sweden, som nu vill ”påverka Liberalernas blivande ledamöter i riksdagen”.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer meddelande under fredagen att förhandlingar med de andra högerpartierna nu pågår. Mejlbombningskampanjen mot Liberalerna går ut på att få L att ”rösta nej till en SD-stödd regering”, alternativt få dem att ”känna så stor skam att de aldrig glömmer dagen då de gav vika för fascisterna”, enligt Skiftets hemsida.

Val 2022

”Det här med att försöka hota någon till att besluta det man vill är en väldigt dålig metod, vill jag låta hälsa”, skriver Romina Pourmokhtari (L) på Twitter. Hon står på L:s riksdagslista och var fram till nyligen ordförande för Liberala ungdomsförbundet.

Till SVT Nyheter meddelar Pourmokhtari att hon inte har något mer att tillägga. Liberalernas presstjänst säger att de är medvetna om att några av deras toppnamn fått ett stort antal mejl under dagen, men kan inte kommentera mer än så.

”Demokratisk kontakt”

Robin Zachari, kanslichef på Skiftet, menar att kampanjen inte handlar om att hota någon.

– Det handlar om demokratisk kontakt med makthavare. Det är vanliga medborgare som hör av sig till politiker och klarar man inte av det så ska man inte jobba som politiker. Liberalerna har slängt alla sina värderingar under bussen och redo att styra landet med hjälp av Sverigedemokraterna. Vi kommer att organisera ett motstånd och dessutom bråkar L själva internt om detta.

Skiftet hette tidigare Alliansfritt Sverige, och hävdar på sin webbsida att man ”inte får pengar från politiska partier eller statliga organ”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet