Vilka blir de viktigaste politiska budskapen?
Mycket kommer att handla om integration och den växande klyftan i Sverige på arbetsmarknaden mellan inrikes och utrikes födda. De senaste årens flyktingmottagande innebär ju också nya utmaningar för integrationspolitiken. Och här anser Liberalerna att regeringen gör alldeles för lite för att motverka segregation och menar att många människor nu riskerar att fastna i långvarigt bidragsberoende.
Sedan kommer Jan Björklund att tala om brottsligheten och hur den ska bekämpas samt förstås om skola och utbildning, partiets hjärtefråga.
Hur är läget för Liberalerna idag?
Enligt SVT/Novus väljarbarometer får Liberalerna nu stöd av 5,8 procent av väljarna, vilket är en uppgång med 0,4 procentenheter sedan valet 2014. Det här är en besvikelse för partiet, som trots oppositionsrollen och trots Moderaternas kraftiga nedgång inte har lyckats locka till sig nya väljare.
Dessutom utmanas partiledaren Jan Björklund av Birgitta Ohlsson, och även om det mesta tyder på att Björklund går segrande ur den striden, kommer den att skada både honom och partiet.
Vilka är Liberalernas stora utmaningar?
Ett av partiets viktigaste krav är att Sverige ska gå med i Nato, men här har partiet inte väljarna med sig. Endast en minoritet av väljarna vill att Sverige går med i Nato, vilket bekräftas i en ny mätning som SVT idag publicerar.
Att samtliga borgerliga partier numera säger ja till Nato-medlemskap spelar i det sammanhanget mindre roll. Så länge väljarna och Socialdemokraterna säger nej blir det inget medlemskap.
Regeringsfrågan är en annan utmaning för Liberalerna. Opinionsläget tyder på att det kan bli svårt att bilda en alliansregering efter nästa val. Jan Björklund har då öppnat för samarbete med Socialdemokraterna. Men det kan bli en riskabel manöver.
Borgerliga partier som samarbetar med Socialdemokraterna riskerar att straffas av väljarna.