• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Billigare att fylla tanken. Arkivbild Foto: Janerik Henriksson/TT

Sänkta priser på bensin och diesel

Publicerad

Ledande kedjor inleder veckan med att sänka priserna på de flesta fossila drivmedel.

Riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade stationer sänks med 10 öre till 16,69 kronor per liter, medan dieselpriset sänks 15 öre till 16,74 kronor per liter.

För priset på biodiesel (HVO100) blir det en sänkning på 25 öre till 19,29 kronor per liter, medan priset på etanol (E85) sänks 10 öre till 13,24 kronor per liter.

Priset på fordonsgas lämnas oförändrat.

Priserna på bensin och diesel har fallit rejält på senare tid i takt med att världsmarknadspriset på råolja pressats nedåt. De var i förra veckan nere på de lägsta nivåerna på över tre år, på 16,59 kronor per liter för bensin och 16,69 kronor per liter för diesel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.