Auroras scenario: En eskalerande väpnad konflikt i Sveriges närområde. Landet utsätts för ett anfall och Försvarsmakten ska försvara svenskt territorium i syfte att bevara politisk handlingsfrihet och suveränitet.
Liten sannolikhet
Så övar man, men sannolikheten att ett verkligt anfall skulle komma är liten, menar Försvarsmakten.
– Ett angrepp mot Sverige bedöms i dagsläget inte som sannolikt men kan givetvis aldrig uteslutas, säger Rickard Wissman, kommunikationschef för Aurora.
LÄS MER: Så ser Ryssland på Aurora 17
– Scenariot för övningen är valt med anledning av riksdagens nya inriktning av försvaret – att i första hand kunna möta ett väpnat angrepp mot Sverige.
Synas och höras i hela landet
Övningen koncentreras till Göteborgsområdet, Mälardalen och Gotland, men Aurora kommer att synas och höras i stora delar av landet. Ett stort antal hemvärnssoldater och myndigheter kommer att delta i övningen, som börjar på måndag.
LÄS MER: Slutstiden står i Gnestatrakten
19.000 svenska soldater och annan personal kommer öva med cirka 2.000 soldater från USA, Finland, Frankrike, Litauen, Norge, Danmark och Estland.
Amerikanska tungviktare
De mest spektakulära inslaget blir USA:s Abrams-stridsvagnar. Aldrig tidigare har amerikanska stridsvagnar rullat in över gränsen till Sverige. Abrams är ryggraden i USA:s armé.
LÄS MER: 1.500 amerikanska militärer till Sverige
Dessutom kommer ett amerikanskt luftvärnsförband. Det är ett Patriotförband med robotbil och eldledningsenhet. Patriot-robotarna blev omtalade under Gulfkriget på 1990-talet. Även den franska armén har också bjudits in att öva med sitt luftvärn (Aster SAMP/T).
Svenskt intresse
Luftvärnssystemen skyddar mot inkommande missiler och andra typer av robotvapen. Sverige vill lära sig att hantera USA:s och Frankrikes luftvärnssystem.
Sverige väntas köpa nytt luftvärn eftersom det gamla svenska systemet är utvecklat under 1960-talet. Inga skarpa robotar kommer att ingå i övningen, enligt försvaret.
LÄS MER: Amerikansk arméchef på Gotland