• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

”Ett inlägg av det här slaget skulle sannolikt kräva en del moderering i kommentarsfälten, vilket bäst görs under arbetstid. Därför plockades det ned”, säger SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman. Foto: tt

Sverigedemokraterna tog bort ”Hejdå Hassan”-inlägg på X

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppgifterna om att 26 irakiska medborgare tvångsutvisats från Sverige på tisdagen la Sverigedemokraternas officiella konto på X, tidigare Twitter, upp en bild på ett flygplan som lyfter med texten “Hejdå Hassan!”. Kort därefter togs dock inlägget bort.

Under tisdagen rapporterade Ekot att flygplanet med irakiska medborgare lyfte från Arlanda med destination Bagdad under tisdagsförmiddagen. Med ombord ska också personer från Kriminalvårdens transporttjänst samt poliser ha funnits.    

Regeringen har ännu inte bekräftat att en tvångsutvisning ägt rum.

Togs bort efter en halvtimme

Under eftermiddagen skrev Sverigedemokraterna på X: 

”Sverigedemokraterna och regeringen visar handlingskraft. Vi upprätthåller den reglerade invandringen, det som var helt omöjligt för vänsterregeringen är nu möjligt. Skillnaden kunde inte bli tydligare. Sverigedemokraterna gör skillnad på riktigt och paradigmskiftet rullar vidare.” 

Tillsammans med inlägget syns en bild på ett flygplan, med texten ”Hejdå Hassan!”.

Omkring 30 minuter senare var inlägget borttaget.

Under tisdagseftermiddagen publicerade Sverigedemokraterna ett inlägg på X med en bild på ett flygplan, och texten ”Hejdå Hassan!”. Foto: sdriks/X

SD: ”Lades ut sent under arbetsdagen”

Enligt SD:s presschef är anledningen till att inlägget togs ned att partiet inte har tid att moderera kommentarsfältet efter arbetstid:

“Det inlägget lades ut sent under arbetsdagen, då folk gör sig redo för att åka hem. Ett inlägg av det här slaget skulle sannolikt kräva en del moderering i kommentarsfälten, vilket bäst görs under arbetstid. Därför plockades det ned”, skriver Oskar Cavalli-Björkman i en skriftlig kommentar till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.