Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vill du också bli välkomnad och omtyckt? Psykologen Björn Hedensjö listar tre enkla tips som kan göra dig mer populär. Foto: SVT/Storyblocks

Psykologens tips för att bli mer omtyckt

Uppdaterad
Publicerad

Det tar bara några millisekunder för oss att bilda en uppfattning om en ny person vi träffar.

Och det finns enkla knep för att framstå som trevlig – direkt.

Alla har vi träffat någon som vi instinktivt tycker är lite otrevlig. Och kanske har vi någon gång varit den som andra uppfattat som sur och svår? Psykologen Björn Hedensjö har skrivit en bok på temat att bli omtyckt, som heter just ”Omtyckta människor”, och delar med sig av några tips i Morgonstudion.

– Många brukar beskriva hur man hamnar bredvid någon på en bröllopsmiddag och så ställer de inte en enda fråga. Man får i princip intervjua dem, det brukar inte vara så ”likeable”, säger Björn Hedensjö.

Hans tips är att göra den andra till huvudperson i samtalet – något som brukar vara uppskattat och får motparten att känna sig sedd.

Sugen på fler tips? Starta inslaget ovan för att se listan i sin helhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.