Jimmie Åkesson och en kvinna står vid ett räcke utomhus, iförda festkläder; mannen bär en kostym och kvinnan en bröllopsklänning. Kvinnan håller en bukett blommor. Till höger syns en suddig bild av en person med en glittrig skjorta i en mörk miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera toppnamn inom Sverigedemokraterna samt partiets pressavdelning ska ha känt till bröllopsgästens gängkoppling till MC-klubben Comanches. Foto: SVT/Meta

Turerna kring Jimmie Åkessons mc-bröllopsgäst

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha gift sig i slutet av september har Jimmie Åkesson nu talat om bröllopsgästen i Sveriges Radio: ”Med facit i hand så är det ett misslyckande.”

I videon går SVT Nyheter igenom vad som hänt – på en minut.

En av gästerna på den sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkessons bröllopsfest i slutet av september var en ledande person i mc-gänget Comanches.

I ett inlägg på X försvarade sig Jimmie Åkesson med att bröllopsparet inte känner till kopplingarna. Men enligt uppgifter till SVT har mannen under flera år bjudits in till Jimmie Åkessons privata tillställningar.

Se mer om bröllopsgästen i videon ovan – på 60 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mc-topp på Jimmie Åkessons bröllop

Mer i ämnet