17-åriga Elvira Videgren har haft negativa tankar om sin kropp sedan hon gick i fyran. Hon får kämpa med att hantera sina sociala medier-flöden som ofta är fulla av bantningstips.
– Det är inte lätt. Det är så jävla mycket krav. Det går inte att komma undan det, säger hon.
Forskning visar att det är vanligare med ätstörningar bland unga som använder sociala medier.
– Det är en tuff verklighet för unga tjejer att befinna sig i. När vi pratar om unga tjejer så får vi även prata om flickor, för användandet kryper så långt ner i åldrarna, säger Amanda Oxell, chef för samhällsförändring vid den ideella stödorganisationen Tjejzonen.
Anorektiskt skönhetsideal
Enligt Lisa Thorell, som är professor i psykologi vid Karolinska institutet, ser man mer och mer extrema skönhetsideal som uppmuntrar ett anorektiskt skönhetsideal.
– Än så länge kan jag inte se tecken på att det ser ut att svänga, snarare blir det värre och värre, säger hon.
Se Smalast vinner i SVT Play.
Här kan du få hjälp
Om du är under 18 kan du kontakta en vårdcentral, ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) där du bor.
Om du är vuxen kan du boka en tid på en vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller hos din företagshälsovård. Du som är upp till 20–25 kan också kontakta en ungdomsmottagning.
I allt fler regioner finns speciella ätstörningsmottagningar. På vissa av dem behöver du få en remiss från elevhälsa eller vårdcentral, på andra kan du själv ta kontakt.
Du kan få hjälp med var du kan söka vård genom att ringa 1177.
Det finns också olika föreningar som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mejl. Till exempel Frisk och Fri (Riksföreningen mot ätstörningar) eller föreningen Shedo, som är specialiserad på både ätstörningar och självskadebeteende.
Källa: Vårdguiden och 1177.se