Delad bild på minnesstund och porträtt på Ibrahim, anhörig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Folkets hus i Lyckeby var det minnesstund efter branden, arrangerad av Ibrahim och andra anhöriga. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Anhöriga om sorgen efter dödsbranden i Lyckeby: ”En mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen anordnades en sorgestund i Folkets hus i Lyckeby. Som värdar stod anhöriga till de fyra som omkom i söndagens lägenhetsbrand.

Det var i helgen som larmet kom om en lägenhetsbrand i Lyckeby. Fyra personer, varav tre barn, har omkommit till följd av branden.

Anhöriga hade minnesstund

Ikväll, fyra dagar senare, bjöd anhöriga in till en minnesstund i Folkets hus i Lyckeby. Familj, vänner och grannar deltog i minnesstunden.

– Det är en mardröm. Det finns inga ord som kan beskriva det. Man får leva en dag i taget efter detta, säger Ibrahim, anhörig till brandoffren och arrangör av minnesstunden.

”Alla är förtvivlade”

– Alla i hela samhället är berörda och jag upplever att hela Lyckeby är i chock. Alla är förtvivlade och man går ur huse för att stötta varandra, säger Lohla-Marie De Bie, granne som deltog i minnesstunden.

Under torsdagen anordnar också Östra Torpskolan en minnesstund för de omkomna barnen, då personal och elevhälsovård kommer finnas på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.