Arbetsmarknadscentrums verksamhet hålls på Bubbetorps gård sedan ett antal år tillbaka. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Arbetsmarknadscentrum flyttas från Bubbetorps gård – oenig nämnd

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen fattades beslut om framtiden för arbetsmarknadscentrums verksamhet på Bubbetorps gård. Verksamheten på Bubbetorp kommer att läggas ner och privata aktörer ska ta över aktiviteterna för de personer som är där.

Sedan förslaget lades för knappt två veckor sedan har diskussionerna varit många och oppositionspartierna har försökt få svar på flera frågor samt krävt att beslutet ska tas i kommunfullmäktige istället för i arbetsmarknadsnämnden.

Trots det så röstade den borgerliga majoriteten i arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott igenom beslutet att lägga ner Karlskrona kommuns verksamhet på Bubbetorps gård.

– Det känns fruktansvärt att hasta fram ett beslut såhär. Det finns fortfarande flera osäkerhetsfaktorer. Vi vet inte ens om det finns några sociala företag som kan driva verksamheten, säger nämndens andre vice ordförande Elina Gustafsson (S).

Nämndens ordförande Filip Issal (L) säger att beslutet var väntat.

Men oppositionen är ju orolig för att det inte finns några företag som kan sköta den här typen av verksamhet.

– Man vet ju aldrig om man får in några anbud men jag är inte orolig. Vi har fram till sommaren på oss att se hur det rullar på, säger Filip Issal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.