strandduk läggs ut

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tång och bråte har skyfflats bort, och en stor strandduk läggs ut för att skydda Sternö strand mot oljan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Här försöker kommunen skydda Karlshamns stränder från oljan

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal kommunanställda i Karlshamn jobbar nu för fullt för att skydda kommunens kust mot det nya oljeutsläppet från grundstötta Marco Polo. På Sternö strand har tång och skräp rensats bort, och stora dukar lagts ut.

Vid stranden på Sternö är ett stort gäng kommunanställda igång redan under måndagsförmiddagen. Tång och bråte har skyfflats upp från stranden, och en flera meter lång strandduk håller på att sättas fast.

– Vi vill ju förbereda ifall något händer, och göra en insats så gott vi kan, säger Kate Jönsson, enhetschef för vaktmästeriet på Karlshamns kommun.

Fartyg på grund utanför Hörvik

De senaste prognoserna från Kustbevakningen och SMHI visar att oljan från gårdagens nya utsläpp kan slå mot Sternö, Kollevik och övriga områden öster om staden.

Se mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fartyg på grund utanför Hörvik

Mer i ämnet